Kuszkusz saláta pirított gesztenyével és mandarinnal

Kuszkusz saláta pirított gesztenyével és mandarinnal

Hozzávalók:
(tetszés szerinti mennyiségben)

kuszkusz
füstölt paprika
oregánó
fokhagymapor
szárított paradicsom olaj

cajun fűszerkeverék
madársaláta (opcionálisan más saláta mix)
sült, pucolt gesztenye
koktélparadicsom
mandarin
málna ecet (opcionális)

Elkészítés:

A kuszkuszhoz szárazon hozzákeverjük a füstölt paprikát, oregánót, fokhagymaport, sót és a szárított paradicsom olaját. A keveréket egyszeres mennyiségű lobogó forró vízzel felöntjük és lefedjük. 5 perc múlva felkeverjük egy villával és hagyjuk, hogy a felesleges gőz távozzon belőle.
Miközben hűl a kuszkusz, a sült, pucolt gesztenyét sóval és cajun fűszerkeverékkel megpirítjuk egy serpenyőben.
Ha szobahőmérsékletűre hűlt a kuszkusz, összerakjuk a salátát. A saláta alapjaként bármilyen saláta mixet használhatunk, én itt madársalátát használtam. Az összeállításhoz fogjunk egy edényt, de tetszés szerint egy nagy tálra vagy vágódeszkára is simán egymásra lehet pakolni az alapanyagokat. Először tegyük az edénybe vagy a deszkára kuszkuszt, majd a madársalátát, végül ismét a kuszkuszt. A salátánkat rakjuk körbe koktélparadicsommal, friss mandarinnal és a pirított gesztenyével. A tetejére tetszés szerint szórhatunk valamilyen csírát is.
Kifejezetten ajánlom ehhez a kombinációhoz a málnaecetet és a szárított paradicsom olaját.

Scroll to top