Pekingi oldalas rizsecetes zöldségekkel
Hozzávalók:
(tetszés szerinti mennyiségben)
Oldalas
sárgarépa
jégcsap retek
kígyóuborka
rizsecet
Pekingi szósz:
5 dkg light soya
10 dkg fekete bab krém
2 dkg osztriga szósz
5 dkg gyömbér
5 dkg rizsbor
5 dkg cukor
3 dkg szezámolaj
Elkészítés:
Az oldalast a csontoknál átvágjuk és félretesszük, amíg elkészítjük a szószt. Fogunk egy edényt, majd összekeverjük benne a pekingi szósz hozzávalóit, a light szóját, a fekete bab krémet, az osztriga szószt, a gyömbért, a rizsbort, a cukrot és a szezámolajat.
A szósszal átkeverjük a bordákat és lefóliázott tepsibe rakjuk. 140 fokon, legalább 2 órát sütjük légkeverésen. Ha megpuhult, levesszük a fóliát és rászárítjuk (rápirítjuk) a szószt.
A tálaláshoz a bordák mellé a sárgarépát, a jégcsap retket és a kígyóuborkát vékony csíkokra vágjuk, majd rizsecettel átkeverjük.