Borban sült kolbász édesburgonya rösztivel

Borban sült kolbász édesburgonya rösztivel

Hozzávalók (4 adag):

Kolbászhoz:
0,6 kg sütnivaló fehér kolbász
0,5 l minőségi vörös bor
0,15 kg vöröshagyma
0,15 kg paradicsom
0,01 kg kakukkfű
0,03 kg fokhagyma
0,03 kg vaj

Töltött paradicsomhoz:
4 db nagy paradicsom
0,05 kg quinoa
Só, fehérbors
0,1 kg cukkini
0,1 kg vöröshagyma
0,03 kg fokhagyma
1 db tojás
olívaolaj
bazsalikom, petrezselyem ízlés szerint

Édesburgonya rösztihez:
0,8 kg édesburgonya
0,2 kg vöröshagyma
2 db tojás
0,1 kg finomliszt
5 g sütőpor
petrezselyem, só, fehérbors ízlés szerint

Elkészítés:

A vöröshagymát, fokhagymát felkockázzuk és lepirítjuk, majd rádobjuk a kaukkfüvet és a feldarabolt paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és felöntjük vörösborral. Beledobjuk a kolbászokat és megabaljuk őket. Miután a megfőtt kolbászokat kivesszük, a mártást a felére redukáljuk, leszűrjük, majd hozzáadjuk a vajat, ugyanis a vaj adja a mártás krémességét.
Tálalás előtt a kolbászokat sütőben kicsit megpirítjuk minden oldalról, majd a tányérra téve leöntjük a redukált mártással.
A töltött paradicsomhoz megfőzzük a quinoát sós vízben, miután elkészült leszűrjük. A vöröshagymát megpirítjuk, majd rádobjuk a felkockázott cukkinit és a fokhagymát is és átpirítjuk együtt. Egy tálban összekeverjük a zöldségeket, a quinoát, zöldfűszereket és a tojást. Ezt a kicsit lágy masszát a kikapart belű paradicsomokba töltjük. Tálalás előtt 10 perc alatt készre sütjük.
Az édesburgonyát megpucoljuk és lereszeljük nagy lyukú reszelővel. A vöröshagymát felszeleteljük és lepirítjuk olajon egy kis sóval. Egy tálba összekeverjük a reszelt édesburgonyát, pirított hagymát, sót, borsot, vágott petrezselymet, tojàst és lisztet. Sütőpapírral bélelt lapos tepsibe elsimítjuk és 180 fokon körülbelül 20 perc alatt ropogósra sütjük.

Scroll to top