Vegán shakshuka zöldséges quinoa rösztivel
Hozzávalók (4 adag):
Shakshukához:
150 g vöröshagyma
30 g fokhagyma
10 g római kömény
10 g koriander por
10 g füstölt paprika
60 g hámozott paradicsom
20 g cukkini
20 g padlizsán
30 g sütőtök
20 g kaliforniai paprika
só, fehérbors, petrezselyem, olíva olaj ízlés szerint
Rösztihez:
0,15 kg quinoa
0,15 kg vöröshagyma
0,15 kg cukkini
0,15 kg sárgarépa
0,03 kg fokhagyma
0,15 kg csicseriborsó liszt
0,01 kg füstölt paprika
0,01 kg ŕomai kömény
0,01 kg currypor
só, fehérbors, petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés:
Először a shakshukát készítjük el. A vöröshagymát, fokhagymát megpirítjuk, majd rádobjuk a száraz fűszereket és átpirítjuk azokat is. A hagymás, fűszeres keveréket felöntjük a hámozott paradicsommal és lassan forraljuk fél órán keresztül. A cukkinit, padlizsánt, kaliforniai paprikát és sütőtököt nagy kockákra vágjuk, majd átkeverjük sóval, borssal és olíva olajjal. A zöldségeket a sütőben majdnem készre sütjük. A sütőből kivéve pedig a mártáshoz keverjük és készre forraljuk.
A rösztihez első lépésként a quinoát megfőzzük. A vöröshagymát vékonyan felszeleteljük, a zöldségeket pedig lereszeljük nagy lyukú reszelővel. Egy nagy tálban összekeverjük a quinoát, zöldségeket, fűszereketés és csicserilisztet. Körülbelül 10 dkg-os lapos pogácsákat készítünk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk. Sütés előtt óvatosan leolajozzuk őket, majd 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.